Mutluluğunuz; Amacımız…

Facebooktwitter

 

GÜNEŞ Sigorta

Yeşil Kart Sigortası

Yeşil Kart Sigortası

1 Ocak 1953 tarihinde çalışmaya başlayan “Uluslararası Motorlu Taşıt Mali Sorumluluk Sigortası  Sistemi” ( bilinen adıyla Yeşil Kart ) ; ülkeleri dışına çıkan sürücülerle, bu sürücülerin yabancı memleketlerde taşıtlarıyla zarar verdikleri üçüncü  şahıslara çift yönlü bir kolaylık sağlamak amacıyla düşünülmüş ve meydana getirilmiştir.

Yeşil kart Sigortası, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasının yurt dışında geçerli olan  şeklidir. Bu sigortanın tanzimi ile her ülke sınırında, Ülkenin Mecburi Trafik  Sigortasını yaptırma zorunluluğu ortadan kalkmış  olur. Hangi ülkede kaza yapılmış ise, o ülkenin yasal limitleri dahilinde tazminat ödenir.

 

Bu sigorta ile; aracınızın yurt dışında ve Yeşil Kart’ın arkasında belirtilmiş olan üye ülkelerdekullanımı sırasında bir kimsenin ölümüne / yaralanmasına veya maddi zarara uğranmasına sebep olmasından dolayı, o ülkenin trafik kanununa göre size (işleten olarak) düşen hukuki sorumluluğu, yine aynı zorunlu limitler dahilinde teminat altına alabilirsiniz.Sigorta Şirketleri Yeşil Kart Sigortasını, üye ülkelerde kurulmuş olan Motorlu Taşıt Büroları adına ve acentesi olarak yapmaktadırlar.

DESIGNED BY DBS BİLİŞİM