Mutluluğunuz; Amacımız…

Facebooktwitter

 

Kritik Hastalıklar Sigortası

Kritik Hastalıklar Sigortası Size Neler Sunuyor ?

AXA HAYAT VE EMEKLİLİK, Kritik Hastalıklar riskinin gerçekleşmesi sonucunda ihtiyaç duyacağınız finansal desteği sağlamak amacıyla sizlere Kritik Hastalıklar Sigortası'nı sunuyor.

20-59 yaşları arasındaysanız Kritik Hastalıklar Sigortası yaptırabilir, poliçe süresi boyunca kendinizi ve sevdiklerinizi kritik hastalıklar ve isterseniz vefat riskine karşı güvence altına alabilirsiniz.

VEFAT TEMİNATI

Bu teminatı seçmeniz ve poliçe süresi içerisinde vefat etmeniz durumunda, ödenecek vefat tazminatı ile

Ailenizin gelir kaybı yaşamasını engelleyebilirsiniz ve yaşayacakları sıkıntılı dönemde gerekli finansal desteği sunabilirsiniz.

Çocuklarınızın eğitimlerini tamamlamasını garantileyebilirsiniz.

KRİTİK HASTALIKLAR TEMİNATI

Kapsam dahilindeki sağlık risklerinden birine maruz kalmanız durumunda ödenecek tazminat ile

Tedavi masraflarınızı karşılayabilirsiniz.

Çalışamamanızdan kaynaklanabilecek gelir kayıplarınızı telafi edebilirsiniz.

Yaşam ortamınızda gerekebilecek değişiklikleri yapabilirsiniz.

Böylece, Kritik Hastalıklar Sigortası ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi güvenceye alarak geleceğe çok daha rahat bakabilirsiniz.

KRİTİK HASTALIKLAR TEMİNATININ KAPSAMI

Kritik hastalıklar teminatı ile 13 kritik hastalığa ve kaza sonucu malul kalma riskine karşı kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına alabilirsiniz. Bu riskler şunlardır:

Miyokard enfarktüsü (kalp krizi)

Hastalık sonucu oluşan inme

Koroner damar hastalığı sonucu yapılan açık kalp ameliyatı

Kanser

Böbrek yetmezliği

Önemli organ nakli ameliyatı

Kalp kapakçığı değişimi

Aort hastalıkları sonucu yapılan ameliyat

Multipl skleroz

Yanıklar

Koma

Felç

Körlük

Kaza sonucu tam ve daimi maluliyet

Kritik Hastalıklar Sigortası bir yıl süreyle güvence sağlıyor.

VERGİ AVANTAJINDAN NASIL YARARLANIRIM ?

Kritik Hastalıklar Sigortası için ödediğiniz primler, sizi vergi konusunda da rahatlatıyor. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 40/9, 63/3 ve 89/1 maddeleri gereğince, 07.10.2001 ve sonrası tanzim edilen poliçeleriniz için;

A  Beyana tabi geliri olan bir kişi iseniz; şahsınıza, eşinize ve küçük çocuklarınıza ait birikim priminin alındığı hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin %50’si, vefat, kaza, sakatlık, işsizlik gibi şahıs sigorta poliçeleri için ödediğiniz primlerin tamamı, beyan ettiğiniz gelirin %15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak kaydıyla gelir vergisi matrahından indirilebilir. (Asgari ücretin yıllık tutarı 2013 yılı için 12.000,60 TL'dir.)

Beyan ettiğiniz gelirin %15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmama şartının tespitinde işverenler tarafından ücretliler adına bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payları ile B başlığının ilk paragrafı kapsamında belirtilen indirim konusu yapılacak prim ödemelerinin toplam tutarı da dikkate alınır.

Prim tutarlarının gelirin elde edildiği yılda ödenmiş olması ve ücret geliri elde edenlerin ücretlerinin safi tutarının hesaplanması sırasında ayrıca indirilmemiş bulunması şartıyla, eşlerin veya çocukların ayrı beyanname vermeleri halinde, bunlara ait prim kendi gelirlerinden indirilebilir.

B  Gelirini ücret olarak alan bir kişi iseniz; şahsınıza, eşinize ve küçük çocuklarınıza ait birikim priminin alındığı hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin %50’si, vefat, kaza, sakatlık, işsizlik gibi şahıs sigorta poliçeleri için ödediğiniz primlerin tamamı, primlerin ödendiği ayda elde ettiğiniz ücretin %15'ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak kaydıyla gelir vergisi matrahından indirilebilir. (Asgari ücretin yıllık tutarı 2013 yılı için 12.000,60 TL'dir.)

Elde ettiğiniz gelirin %15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmama şartının tespitinde işverenler tarafından ücretliler adına bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payları da dikkate alınır. İşverenler bu katkı paylarını ücretle ilişkilendirilmeksizin, ticari kazancın tespitinde gider olarak indirilebilmektedir.

Hem işveren tarafından bireysel emeklilik sistemine katkı payı ödenmesi hem de ücretli tarafından prim ödemesinin bulunması ve bunların toplam tutarının yukarıda belirtilen sınırları aşması halinde, indirimin öncelikli olarak ücret matrahının tespitinde mi yoksa ticari kazancın tespitinde mi yapılacağı konusu taraflarca, mükerrer indirime izin verilmeksizin, serbestçe belirlenebilecektir.

Yukarıda belirtilen '"eş" ifadesi aralarında yasal evlilik bağı bulunan kişileri; "çocuk" ve "küçük çocuk" ifadeleri ise mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından bakılan (nafaka verilenler, evlat edinilenler ile ana veya babasını kaybetmiş torunlardan mükellefle birlikte oturanlar dahil) 18 yaşını veya tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış çocukları belirtmektedir.

Örneğin gelirinizin ayda 2.000 TL ve şahsınıza ödediğiniz priminizin 100 TL olması durumunda, ödediğiniz primi vergi matrahından düşüp gelirinizin bu kısmı için vergi veriyorsunuz. Bu duruma göre eğer %25'lik vergi dilimindeyseniz, prim tutarınızın %25'i kadar daha az vergi ödüyorsunuz. Başka bir deyişle, 100 TL tutarındaki prim için cebinizden yalnızca 75 TL ödemiş oluyorsunuz.

Bunun için muhasebecinize veya çalıştığınız şirketin personel servisine, prim ödemelerinize ilişkin belgeleri iletmeniz yeterli.

 

DESIGNED BY DBS BİLİŞİM