Mutluluğunuz; Amacımız…

Facebooktwitter

 

Yatım Paket Sigortası

AXA SİGORTA tedbiri hiçbir zaman elden bırakmayan siz denizcileri de düşündü ve her şeyin teminat altında olduğu yatım paket sigortasını hazırladı.

Özgürlüğünüzün ve denizin tadını doya doya yaşamak için yapmanız gereken tek şey yatınızı ya da kotranızı AXA SİGORTA güvencesi altına almak. AXA SİGORTA Yatım Paket Sigortası’nda yatınızın gövdesi, makineleri, yatın adını taşıyan servis botları, yat ile alınıp satılması mutat olan tüm donanım ve ekipmanlar, yarış teminatı, ferdi kaza, kişisel eşyalar, yargılama masrafları ve 3. şahıslara karşı sorumluluk güvence altında.

Yatınız sizin en büyük keyfiniz. AXA SİGORTA’nın size sunduğu güvence paketi sayesinde artık hiçbir şey keyfinizi kaçıramayacak.

STANDART POLİÇE KAPSAMI

Fırtına, çarpma, çatma, karaya oturma gibi deniz kazaları(deniz kaza ve tehlikeleri)

Yangın

İnfilak

Deprem, yıldırım, volkanik patlama gibi doğal afetler

Korsanlık

Kötü niyetli hareketlerin yarattığı hasarlar

Kara ve hava taşıt araçlarıyla veya benzeri nesnelerle, rıhtım/liman teçhizat veya tesisleriyle temas neticesi meydana gelen zararlar

Karaya oturma nedeniyle karinenin kontrolü için yapılan harcamalar

3. kişilerin ihmali nedeniyle doğan zararlar (sigortalının, yat sahibinin veya işletmecilerinin hesabına yapılan tamirat veya tadilat işleri ile yatın bakımı sırasında ihmalden veya sözleşme ihlalinden kaynaklanan kusurların giderilme masrafları hariç)

Normal olarak tekneye veya servis botuna kilitlenmiş dıştan takma motorun ya da servis botunun çalınması

Teknenin çalınması

Tekneye, depolama veya tamir mahalline zor kullanarak girilip çalınan teçhizat veya makineler

Tekne ve makinelerdeki gizli kusur, şaftların kırılması, kazanların patlaması sonucu meydana gelen zararlar(hatalı parçanın, kırılan şaftın veya kazanın tamir veya ikame bedeli masrafları hariç)

Yatma mahallinin önceden bildirilmesi kaydıyla yatma mahallinde, çekek yerinde, çekek yerine çekilirken ya da denize indirilirken oluşan zararlar

EK TEMİNATLA HANGİ RİSKLERİ KAPSAM ALTINA ALABİLİRSİNİZ

Harp ve benzeri durumlar, grev, lokavt, halk hareketleri,durdurma (tevkif), alıkoyma ve benzeri korsanlık hareketleri ile teröristlerin ve politik amaçlı kişilerin neden olduğu kayıp ve hasarlar

Yatın yarış halinde iken Enstitü Yat Klozları Yarış Rizikosu Genişletme Klozu ile teminat altına alınması

Enstitü Makina Hasarları Genişletme Klozu kapsamında ilave teminat alabilir

Yatınızda bulunan kaptan, mürettebat ve misafirlerinizin maruz kalacağı kazaları, poliçede belirtilen koşullara bağlı olarak ferdi kaza teminatı ile güvence altına alabilirsiniz.

Ferdi kaza teminatınızın limitlerini siz seçebilirsiniz.

Kaza sonucu vefat teminatı

Kaza sonucu tam ve kısmi maluliyet teminatı

Kaza sonucu tedavi masrafları teminatı

Yatın sahibi olarak ödemek zorunda kalacağınız aşağıda kapsamları yazılı bazı hukuki savunma masraflarını tazmin etmeyi kabul eder;

Sigortalının yaptığı yargılama masrafı veya sorumluğa itiraz ettiği ya da sorumluluğu sınırlama işlemine katıldığı için sigortalının ödemek zorunda kalabileceği masraflar

Her hangi ölümcül kazanın araştırılması veya doğal olmadığı yahut şiddetin neden olduğu düşünülen ölüm olayında görevlilerin temsil masrafı

Özel amaçlı kullandığınız yatınızda bulunan kişesel eşyalarınızı poliçede belirlenecek limit dahilinde teminata alabilirsiniz.

3. ŞAHISLARA YÖNELİK TEMİNATLAR NELERDİR

3. şahıslara karşı sorumluluklarınızı güvence altına almak için yatınızın sigorta bedeliyle sınırlı veya bağımsız bir teminat limiti belirleyebilirsiniz.

Herhangi bir tekneye, mülke verilen hasar veya bunlarda oluşan kayıplar

Sigortalı yatta, yakınında veya herhangi bir yatta can kaybına, sakatlığa veya yaralanmaya sebep olunması (can kurtarmak ve acil yardım dahil, iş hukuku mevzuatı altında işveren olarak sorumluluk halleri hariç)

Yat enkazı kaldırılırken ihmal nedeniyle doğabilecek sorumluluklar

Yat liman, dok, iskele, rıhtım, fener, telefon, telgraf kabloları gibi diğer sabit ve hareketli cisimlere vereceği zararlar

Yatın su kayağı ve benzeri sporların yapılmasında kullanılması nedeniyle doğabilecek sorumluluklar ve teminatlar ayrıca belirtilmiş olması şartıyla poliçe kapsamındadır.

HANGİ DURUMLAR TEMİNAT KAPSAMI DIŞINDA KALIYOR

Yatın adını ve işaretini taşımayan servis motorları

Dıştan takma motorların düşmesi

Tasarım ve konstrüksiyondaki hataların giderilmesi için yapılan harcamalar

Nükleer tehlikeler

Yakıt, kumanya, balıkçılık takımları ve demirleme donanımları

YAT ASİSTANS HİZMETLERİ

AXA SİGORTA olarak son derece kapsamlı Yat Asistans hizmetiyle beklenmedik her talihsizlikte siz müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Cüzi bir prim karşılığında aşağıdaki hizmetlerden ve daha fazlasından yararlanabileceksiniz.

Kaza durumunda yaralanma veya ciddi hastalık durumunda nakil ve tedavi giderleri

Lehdara yapılacak tedavi veya lehdarın vefatı nedeniyle aile üyelerinden birinin seyahati ve konaklaması

Evde meydana gelen hasar ve/veya aile üyelerinden birinin vefatı veya yaralanması nedeniyle yolculuğun durdurulması sonucu geri dönüş seyahati

İlaç gönderilmesi organizasyonu

Tıbbi danışma

Yat kazası durumunda Rent a Car hizmeti

Geçici kaptan gönderilmesi

Teknik ekibin ulaşımı

Yedek anahtar gönderimi

Sigortalı yatın kaza veya çalınması neticesinde seyahat ve konaklama masrafları

Hukuki işlemlerde kefalet avansı

Yurtdışında nakit avans

Yedek parça ulaştırılması

Tercüme hizmeti

ÖZEL İNDİRİMLERİMİZ

Hasarsızlık İndirimi

Eğer yatınız AXA SİGORTA Geniş Kapsamlı Yat Sigortası güvencesi altındaysa, hasarsız geçen her yıl için artan indirimlerimizden faydalanabilirsiniz.

DESIGNED BY DBS BİLİŞİM